Norm Holding AR-GE çalışmalarını 4 kat artırarak 28 milyon TL’den fazla yatırım yaptı

Norm Holding bünyesinde bulunan, AR-GE, İnovasyon ve Dijitalleşme departmanlarındaki çalışanlarının sayısını 2021 yılında bir önceki yıla göre %41,25 artırırken, AR-GE ve inovasyona yaptığı yatırımları da geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 4 kat artırarak 28 milyon TL’ye çıkardı.
 
Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, AR-GE’ye verdiklerini önemi vurgulayarak, “Bünyemizde bulunan, AR-GE, İnovasyon ve Dijitalleşme departmanlarındaki çalışanlarımızın sayısı 2021 yılında Norm Digital’in kurulmasıyla birlikte önceki yıla göre %41,25 artış gösterdi. 2021 yılında çevre dostu, kaliteli ve güvenli ürünler üretmek, faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlamak amacıyla AR-GE ve inovasyona yaptığımız yatırımlarımızı geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 4 kat artırarak 28 milyon TL’den fazla yatırım yaptık. 2021 yılında AR-GE ve inovasyon yatırımlarımız ciromuzun %0,77’sine karşılık geliyor ve 2030’da bu miktarı %2’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
Güçlü AR-GE altyapıları sayesinde çok sayıda inovatif çözüm geliştirdiklerini de sözlerine ekleyen Uysal, “2021 yılında AR-GE ve inovasyon kapsamında grup şirketlerimizden olan Norm Fasteners Cıvata 10, Norm Fasteners Somun 5 yurt dışı ve yurt içi etkinliğe katılarak çalışmalarına değer kattı. Norm Holding olarak AR-GE yatırımlarına büyük önem veriyor, bağlantı elemanları sektörünün en önemli teknolojik trendlerine yönelik alternatif tasarımlar geliştiriyor ve rekabet gücümüzü her geçen gün artırıyoruz. Farklı disiplinlerden gelen, alanında uzman, çoğu doktora ve yüksek lisans derecesine sahip mühendis ve temel bilimler mezunu araştırmacılar ile teknisyenlerden oluşan AR-GE Merkezimizde birçok farklı alanda projeler yürütüyoruz.
 
2030 yılında Ar-Ge ve inovasyon projelerimiz kapsamında yaptığımız harcamaların %30’unu sürdürülebilir ürün projeleri için kullanmayı planlıyoruz. 2025 yılında fikri ve sınai haklar başvurularını 8’e, bilimsel yayın sayısını ise 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz. CO2 emisyonlarını azaltma stratejisi kapsamında, Norm Fasteners Cıvata AR-GE Merkezimizde, elektrikli araçlar için gerekli olan yüksek menzillerin sağlanması amacıyla, otomotiv sektöründe hız kazanan ağırlık hafifletme çalışmalarına destek olmak için; özel tasarımı sayesinde bağlantı elemanının ağırlığının hafifletilmesinin yanı sıra, ultra yüksek mukavemetli bağlantı elemanları kullanılarak daha düşük metrikte veya daha az sayıda bağlantı elemanına ihtiyaç duyulması konusu üzerine de yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. “ şeklinde konuştu.
 
Uysal, son olarak, AR-GE ve inovasyon kapsamındaki odak alanlarından bazılarını da şu şekilde açıkladı:
 
“Çözüm ortağı olarak ortak tasarımcı kimliğimizle müşterilerimize hizmet vermek ve bunun için gerekli fiziksel ve mühendislik altyapımızı kurmak, Üniversite ve AR-GE kuruluşları ile işbirliği yaparak katma değeri yüksek, çevreye duyarlı, ticarileşebilir, teknolojik ürünler geliştirmek, bu tip ürünlerin geliştirilmesi için nitelikli insan gücü, bilgi birikimi ve tecrübenin kazanılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak ve ithal edilen ve yerli üretimi bulunmayan bağlantı elemanlarının ülkemizde üretilebilmesi için çalışmalar yaparak ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak.” şeklinde görüşlerini belirtti.

 
Norm Holding Hakkında: Lokomotif gücü olan bağlantı elemanları sektöründe; üretim kapasitesi, kalitesi ve değerleri üzerine inşa ettiği yenilikçi insan kaynakları perspektifiyle ve her geçen yıl geliştirdiği teknolojisiyle Türkiye’nin lider kuruluşu olmayı başardı. 4000’e yakın çalışan, 6’sı yurt dışında olmak üzere toplam 23 şirket ve 12 üretim merkezi ile ulusal ve uluslararası pazarlarda, otomotiv ana ve yan sanayi başta olmak üzere yedek parça, beyaz eşya, elektronik, teknoloji, mobilya, inşaat ve makine sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Norm Holding 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yaparken, bağlantı elemanları sektöründe Avrupa’da ilk 5, dünyada ise ilk 12’nin içerisindedir.

Kaydır