Norm Holding sera gazı emisyonlarını 2050 yılında sıfırlayacak


Sürdürülebilir yarınlar için “Geleceğe Değer” anlayışımızla hareket eden Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, sera gazı emisyonlarını 2050 yılında sıfırlamak için yol haritalarına bağlı olarak, 21’i yurt içi, 4’ü yurt dışı olmak üzere toplam 25 yerleşkede ve 13 şirkette başlattıklarını açıkladı.

 

Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük risklerden birinin iklim değişikliği ve etkileri olduğunu vurgulayarak, “Bu doğrultuda Norm Holding olarak sürdürülebilirlik hedeflerimizde yer alan kapsam 1&2 sera gazı emisyonlarımızı 2050 yılında sıfırlamak yol haritamıza bağlı olarak, 2021 yılında karbon ayak izi ölçüm çalışmalarını; 21’i yurt içi, 4’ü yurt dışı olmak üzere toplam 25 yerleşkede ve 13 şirkette başlattık. Karbon ayak izi ölçüm çalışmalarımız sonucunda 2021 yılı Kapsam 1 ve 2 emisyonlarımızı hesaplayarak raporlama dönemi içerisindeki emisyon bazında çevresel etkimizi belirledik. İklim krizi ile mücadele kapsamında 2022 yılı içerisinde bilim temelli azaltım hedefleri belirledik ve 2022 yılına ait karbon salınımı hesaplama çalışmalarımızı eşzamanlı olarak devam ettiriyoruz.” dedi.

 

30,6 MW GES ve 7 MW RES yatırımlarını planladık

 

Enerji verimliliğini artırmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmaya odaklandıklarının da altını çizen Uysal, “Norm Holding olarak Dünyaya Değer anlayışımızla tüm faaliyetlerimizi çevresel etkimizi azaltmak için iklim krizi ile mücadele kapsamında gerçekleştiriyoruz. Mevcutta İzmir ve Salihli’de 3,9 MW GESkurulu kapasitemiz bulunuyor. 2023 yılı için ise 30,6 MW GES ve 7 MW RES yatırımı planlamış durumdayız.

 

Sera gazı salınımları birçok sektörde sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası

 

Öte yandan otomotiv sektörü hem Türkiye’nin ihracatta lokomotif sektörlerinden biri hem de endüstrideki dönüşüme uyum sağlayan öncü sektörlerin başında geliyor. Özellikle; sıfır emisyon fabrikalar, üretim tesislerinde uygulanan akıllı enerji veri yönetimi programları ile enerji tüketimini birim üretim başına azaltmak, atıkları analiz etmek ve yeniden kullanım fırsatları yaratmak, yeniden kullanılamayanların ise geri dönüşümü uygulamaları, kaynak kullanımı ve sera gazı salınımları açısından açısından otomotiv ve diğer birçok sektörde sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçası. Sektör genelinde özellikle elektrifikasyon, bataryalar, araç hafifletme ve yapay zekâ teknolojileri ön planda. Özellikle geri dönüşümlü pillerin kullanımı, daha hafif parçalar kullanarak elektrikli araçlarda menzil uzatma, araç ve batarya üretiminde yaşanan teknolojik gelişmeler ve devletler tarafından verilen özel teşvikler sayesinde elektrik ve hibrit motorlu araçların üretimi özellikle artan trenddeki konular.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Norm Holding Hakkında: Norm Holding 1973 yılında başlayan yolculuğunu, bugün dünya ile rekabet eden, kaliteden ödün vermeyerek gelişen, teknoloji ile üreten, başarılar ve ödüllerle dolu bir vizyona dönüştürdü. Lokomotif gücü olan bağlantı elemanları sektöründe; üretim kapasitesi, kalitesi ve değerleri üzerine inşa ettiği yenilikçi insan kaynakları perspektifiyle ve her geçen yıl geliştirdiği teknolojisiyle Türkiye’nin lider kuruluşu olmayı başardı. 4000’e yakın çalışan, 6’sı yurt dışında olmak üzere toplam 23 şirket ve 12 üretim merkezi ile ulusal ve uluslararası pazarlarda, otomotiv ana ve yan sanayi başta olmak üzere yedek parça, beyaz eşya, elektronik, teknoloji, mobilya, inşaat ve makine sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Norm Holding 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yaparken, bağlantı elemanları sektöründe Avrupa’da ilk 5, dünyada ise ilk 12’nin içerisindedir.

Kaydırın